Hol szerez az élelmes kínai jogsit?

Már több mint hetvenezer kínai polgár szerzett jogosítványt Dél-Koreában, ahol gyorsabban és olcsóbban megy minden. Kis probléma, hogy az oktatók és a kezdő sofőrök nem értik egymást.

 

Egy hét alatt megvan a jogsi Dél-Koreában, miközben Kínában egy év is beletelhet a jogosítvány megszerzésébe. Annyian akarnak ugyanis jogosítványt szerezni a Mennyei-Birodalomban, hogy már a jelentkezésnél kiderül, hogy sokáig kell várni. A kínai oktatás alaposabb és tovább tart, meg persze nehezebb is. Az ára majdnem 1000 dollár.

Dél-Koreában 420 dollárért lehet jogsit szerezni és nem kell attól félni, hogy az oktató egy csaló, ugyanis mindenki állami alkalmazott. Kínában rengeteg a magáncég és rengeteg a csalás és a kamu jogsi. Dél-Koreában minden szabályos és minden nagyon gyorsan megy: egy hét alatt megvan az elméleti és a gyakorlati vizsga is. Mindössze hat óra a vezetés technika, nem is kell kimenni a forgalomba. Le lehet vizsgázni a tanpályán.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy mit ér egy ilyen jogosítvány, viszont olcsón és gyorsan megvan. Gyakran tovább tart a honosítás Kínában, mint a tanulás Dél-Koreában, így nem csoda, hogy özönlenek a jogsira vágyó polgártársak Kínából Dél-Koreába.

Kis probléma, hogy nem értik egymás nyelvét. Kézzel-lábbal magyaráznak és a testbeszéd állítólag csodát tesz. Sajnos Kínában még nagyon sok baleset amiatt következik be, hogy az ifjú sofőrök nemigen tudnak vezetni, bár a jogsit valahogy megszerezték. Sokan vélik úgy, hogy szigorítani kellene a teszteket, csakhogy az autókereskedők meg eladni akarnak mindenáron a világ legnagyobb autós piacán. Így aztán egy élelmes kínai egy hét alatt jogosítvány szerezhet és részt vehet a forgalomban, ahol soha nem gyakorolt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez