Pedofil nagykövetet fogtak el

Három kisgyerek társaságában találták Olaszország Türkmenisztánban akkreditált nagykövetét egy strandon, a Fülöp-szigeteken. A diplomatát egy gyerekkereskedelem ellen küzdő nemkormányzati szervezet jelentette fel.

 

A gyerekek 9, 10 és 12 évesek, a diplomata 46. A Fülöp-szigetek törvényei szerint bűncselekményt követ el valaki, ha vele családi kapcsolatban nem álló gyerekekkel nyilvánosan mutatkozik. Ha a korkülönbség nem éri el a 10 évet, akkor a kapcsolat nem számít bűncselekménynek, különben viszont igen. A gyerekkereskedelem ellen küzdő nemkormányzati szervezet munkatársa nem tudta, hogy a középkorú férfi diplomata.

Rómában az olasz külügy megerősítette: Daniele Bosio Itália nagykövete Türkmenisztánban. Jelenleg a szabadságát tölti a Fülöp-szigeteken.
A rendőrség letartóztatta az olasz nagykövetet a nemrég elfogadott törvény alapján. Még nagyon kevesen kerültek bíróság elé ilyen ügyekben, pedig a Fülöp-szigetek a gyerekkereskedelem és a pedofil prostitúció egyik központja. Az olasz diplomata csak annyit mondott, hogy Manilában szedte fel a három gyereket és nem akart mást, mint egy “kis vidám szórakozást” a hétvégén. A hatóságoknak kell kideríteniük, milyen kapcsolatban is volt az olasz nagykövet és a három gyerek között, akivel együtt látták őt a strandon a hétvégén.

Amennyiben rábizonyítják a pedofiliát, akkor hosszú börtönbüntetést kaphat. Akárhogy is Bosio nagykövet diplomáciai pályafutása mindenképp végetérni látszik, hiszen 9,10 és 11 éves gyerekekkel “szórakozott” a hétvégén a Fülöp-szigeteken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez