Top 10 legrosszabb ajándéktárgy Kínából

Nem is olyan rég mutattuk be a külföldiek szerint legkelendőbb top 10 japán ajándéktárgyat. Most többszörösen megfordítjuk a dolgot és bemutatjuk a top 10 legfurább, leghaszontalanabb tárgyat, melyet egy kínai út alatt lehet beszerezni és hazahozni.

 

 

 

Ha Kínában kirándulunk ugye vannak olyan helyek, melyeket mindenképp elmegyünk megnézni. Ilyen a Nagy Fal, A Nyári Palota stb. Minden ilyen helyszínen találkozhatunk árusokkal, akik a legkülönfélébb csecsebecséket próbálják ránk sózni. Ezt sehol nem csinálják jobban, mint Kínában.
Az ilyen holmik listája végtelen, de nézzük meg a 10 legrosszabbat!

A top 10 legrosszabb ajándéktárgy Kínából

1.Obamao kellékei

Ha az utcákat járunk akaratlanul is belebotlunk azokba a Mao elnök stílusú képekbe (pólók, pénztárcák, sapkák stb.), melyek valójában Obama elnököt ábrázolják. Ezeken a felirat gyakran teljesen értelmetlen félrefordítás. Ezek a termékek Michelle Obama és lányai látogatásakor jelentek meg, de egy dolog biztos: a termékek vissza kerülnek a boltokba, amint ők hazamentek.

2.Élő állatok a kulcstartóban

Ez borzasztó. Halak, teknősök, gyíkok és minden egyéb kétéltűek kerülnek be a kulcstartókba, amelyekben a folyadék állítólag elég tápanyaggal szolgál a túléléshez hónapokig. Valójában az állatok néhány nap múlva meghalnak. Ez a legszomorúbb dolog, amit valaha láttam. Számos állatjogi aktivista lépett fel ezzel szemben, de még mindig nincs eredmény.

tortoise-in-bag

3.Papír kalapok

Ezeket a kalapokat állítólag sok szupermodell hordja a világon, sőt sok-sok embert látni Kínában is, aki veszi őket. A turisták legalábbis. Nem tudom elképzelni, hogy ez valakinek jól álljon.

rice-hat1

4.Hitler jelképek

Ezek a politikailag inkorrekt horror-show megfelelői. Telefonkiegészítők, sapkák, pólók, mágnesek, egérpadok. Ennek megítélését az olvasóra bízom.

hitler-kfc

5. Pandák

Kína szereti őket minden formában. Ők bolyhos, aranyos, szimbolikus kínai élőlények, de ez nem csak egyszerűen egy ennivaló medve. Ó nem, mindig van több szá kiegészítő: táskák, kulcstartók, üvegek, márkás óvszer, kalapok. Ez látható a képen. Amikor Japánban jártam a kínai negyedben szinte csak panda boltokat láttam. Hihetetlen, hogy mi mindent gyártanak pandásban. Ha mi ilyen jól tudnánk eladni egy hungarikumot…

panda-hat

6. Nagy Fal cuccok

Ez talán rendben van, ha az ember elmegy a Nagy Falhoz, szerezzen valami emléket. Az, hogy valaki egy bevásárlóközpontban megvásárolja, nem feltétlen ugyanaz. Valahogy elveszik a lényeg. Tessék kisétálni a Falhoz!

great-walll-top

7. Teddy maci csokrok

Ha már szeretjük a macikat, akkor miért ne rakjuk őket csokorba? Megspóroljuk a maci és a virágvásárlást. Valóban sokan azt gondolják, hogy nagyon aranyos, de ennyi medve együtt? Még a végén tömegverekedés lesz a vége. Tényleg, a méhek ugye beporozzák a virágot, hogy mézet készítsenek, a medvék szeretik a mézet….úú ez valahogy nem stimmel.

teddy-boquet

8. Maneki neko (Hívogató/Integető macska)

Igen, igen ezek is nagyon kelendőek, csak az a baj, hogy a Maneki Neko japán. Tehát, ha valaki ezzel jön haza, mint kínai szuvenír, azt ki kell ábrándítsam. Nem épp a kínai kultúrát sikerült hazacipelni. Egyébként Ázsiában ha a kezünkkel fentről lefelé integetünk az a hívást jelenti. „Gyere!” Szemben velünk, akik ugye tenyerünket lentről felfelé mozgatjuk ugyanebből a célból. Ezért integet a macska fentről lefelé. Hívogat.

waving-cat

9.Idézetek Mao elnöktől

Talán nem ez a dolog lesz az, amit felírsz a bevásárló listádra, mégis számos helyen kapható a könyvecske, még akkor is, ha a kínaiakat egy nagyon nehéz időszakra emlékezteti.

mao-book

10. Kitüntetések a Nagy Fal megmászásáért

Nos igen, néha nem is kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk azért, hogy kapjunk egy érmet valamilyen kimagasló teljesítményért. Néhány óra Nagy Fal gyaloglás után máris a nyakunkba akaszthatjuk. Elégedetten lepihenhetünk a délután további részében egy finom koktél mellé. „Ma is meghódítottuk a világot” felkiáltással. Ennyi elég is a boldogsághoz.

medal1

Kína! Mert én így szeretlek!

Hozzá kell tennem a cikkhez, hogy bár igaz, hogy kínai utunk során valóban rengeteg mindent el akarnak adni nekünk, de ez nem jelenti azt, hogy meg is kell vennünk azokat. Arról nem is beszélve, hogy bár Kína megváltozott, a tradicionális kínai kultúrát sosem fogják negatívan megítélni ezen dogok miatt azok, akik valamiért az országot megszállottan kedvelik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez