Tudta hol rejtőzik Oszama bin Laden

Hazaárulás vádjával kell bíróság elé állnia Pervez Musharraf volt államfőnek Pakisztánban. Azzal vádolják, hogy törvénytelenül rendelt el szükségállapotot 2007-ben. A perben kiderülhe, hogy tudta, hol rejtőzik a világ legkeresettebb terroristája, Oszama bin Laden.

 

Pervez Musharraf tábornok a katonai hírszerzés főnöke és a CIA kedvence volt, ezért is lett előbb a hadsereg főparancsnoka, majd Pakisztán elnöke. Csakhogy az ISI, a katonai hírszerzés képezte ki azokat a tálibokat, akik Oszama bin Ladent rejtegették. Carlotta Gall könyvet adott ki az USA afganisztáni háborújáról. Ebből kiderül, hogy Pervez Musharraf megígérte a CIA-nek, hogy megszakít minden kapcsolatot a terrorizmussal a szeptember 11-i amerikai merényletek után. A könyv idéz egy tábornokot, Talal Maszudot. Ő figyelmeztette Misharraffot, hogy minden kapcsolatot fel kell számolni a terroristákkal, nem lehet különbséget tenni jó és rossz terroristák között.

Musharraf szerint viszont a tálibok rossz terroristák, viszont a Kasmirban küzdő iszlamista terrorista csoportok jó terroristák. Így aztán az ISI, a pakisztáni katonai hírszerzés támogatta az indiai nagykövetség elleni merényletet Kabulban és igen kétes szerepet játszott abban a Mumbaiban elkövetett merényletsorozatban, melyet 2008-ban kasmíri iszlamista terroristák hajtottak végre. Az ISI akkori főnöke, Ahmed Shuja Pasha biztosan tudta, hogy hol rejtőzik Oszama bin Laden. Erről Musharraf elnöknek is tudnia kellett, annális inkább, mert egy katonai lakótelepen lakott. Annak a katonai akadémiának a közelében, ahol Pervez Musharraf diplomát szerzett.

Hillary Clinton- külügyminiszter korában- Iszlámábádban el is mondta: Pakisztán vezetése tudja, hol van Oszama bin Laden, akinek a fejére 25 millió dollárt tűztek ki.
Végül a CIA talált rá a világ legkeresettebb terroristájára és 2011 májusában élő egyenes adásban likvidálták őt az amerikai kommandósok.

Musharraf elnök, a CIA kedvence tudta, hogy hol van Oszama bin Laden és ezt nem árulta el Amerikának, vagy Washingtonban is tudták, csak épp a kivégzést úgy időzítették, hogy elősegítse Obama újraválasztását? A Fehér Ház előtt rögtön megjelentek a boldog tüntetők “Obama killed Osama!” felirattal, vagyis Obama megölte Oszamat. Talán Musharraf pakisztáni volt elnök hazaárulási perében kiderül az igazság.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez