Hol élnek most a Gettómilliomos gyermeksztárjai?

Azhar és Rubina 2009-ben váltak híressé, amikor ők játszották a Gettómilliomos főszerepit .Mindketten színésznek szeretnének tanulni, de a nyomornegyedből nem sikerült kitörniük.

Azthat most 15, Rubina 16 éves. A pénz, amit a forgatás egy hónapjáért kaptak – egy brit bulvárlap szerint 1700 font (mintegy 650 ezer forint) már rég elfogyott. Akkor sokat kritizálták Danny Boyle rendezőt, hogy ilyen keveset ad a két gyereknek, akik – a többi szereplő mellett- Oscar-díjig repítették a filmjét, de ő azzal érvelt, így is annyit kaptak, amennyit szüleik három év alatt keresnek meg. (Egy ennél nagyobb összeget helyzetek el egy számlán, amelyet majd 18 éves korukban kaphatnak meg, hogy tanulmányaikra fordíthassák.)

A gyerekek azóta is tanulnak sok kortársukkal ellentétben nem hullottak ki az iskolából, és mindketten színészek szeretnének lenni. A családjuk viszont továbbra is igen szerény körülményke között él. Mivel 2009-ben mindkét család kalyibáját lerombolták a hatóságok a területrendezési terv keretében beköltöztek a film kapcsán létrehozott Jai Ho alapítvány által rendelkezésre bocsátott lakásokba, amelyek szintén a legszegényebb negyedben vannak. Közben pedig Maharástra állal lakáshivatala is kiutalt nekik egy-egy lakást egy másik, távolabbi, de jobb negyedben. Akkor a két család úgy döntött, nem veszi igénybe ezeket a lakásokat – pedig a kormányzó Kongresszus Párt egyik helyi képviselője ki is fizette nekik. (490 ezer rúpiába – mintegy 1,75 millió forintba került egy ilyen lakás akkor, ami piaci ára ennek mintegy másfélszerese.) Ma már nem egészen egyértelmű miért is nem kellett nekik az állami lakás – egyikük úgy emlékszik túl messze voltak attól a negyedtől, ahol eddig laktak, és aggódtak, hogy hogy tartják majd a kapcsolatot a rokonokkal, másikuk úgy, hogy attól féltek, hogy ha megkapják ezt, elvesztik az alapítványi lakások bérleti jogát.

Most mindenesetre megváltoztatták a véleményüket, és megjelentek a lakáshivatalban az öt évvel ezelőtti kiutalással. Ahol viszont azzal fogadták őket, hogy ez nem is valódi kiutalás, csak egy papír, és menjenek egy másik hivatalba, ahol erre majd megkapják a kiutalást, onnan meg visszaküldték őket. Jelenleg úgy látszik senki nem tudja, hogy egyáltalán érvényes-e még ez az ajánlat, és hogy mi van azzal a két lakással, amit a képviselő megvett a családoknak. Ők pedig hivatalról hivatalra járnak. És, hogy milyenek a lakások. egyenként 16,7 négyzetméteresek ( nem tévedés, nem rossz helyen van a tizedesvessző: tizenhat egész hét tized), de még így is van bennük másfél szoba és konyha, no meg folyó víz. A nyomornegyed után kész luxus.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez