Újjászületett a Majomkirály Indiában?

Hosszú farok áll ki a hátából annak a teaszedőnek Indiában, akiről sokan hiszik, ő Hanuman, a legendás Majomkirály reinkarnációja. A férfi kétségtelenül majom ügyességgel kúszik fel a fára, vegetáriánus és hosszú farka van.

Sokan zarándokolnak el Chandre Oreon falujába, hogy áldását kérjék saját maguk, vagy beteg gyermekük számára. Már lehet hallani csodás gyógyulásról. A 35 éves férfi szerényen él, de nagyon ragaszkodik a farkához, bár neje és néhány barátja szeretné rábeszélni egy apró, a farkat eltávolító műtétre. Az orvosok szerint ugyanis pusztán születési rendellenességről van szó, ami kisebb műtéttel megszüntethető.
Így gondolta hősünk mamája is, aki kis korában levágta a fia farkát. “Nagyon, de nagyon beteg lettem! Azóta nagyon ragaszkodom a farkamhoz!”- nyilatkozta a helyi lapnak a Majomkirály reinkarnációja. Aki azonban adottságával nincs egyedül. Egy 12 éves fiú Csandigarban hasonló furcsasággal született. Arshid Ali Khant, ugyancsak a Majomkirály reinkarnációjának tekintik sokan.
A Majomkirály legendája egyébként egész Ázsiában elterjedt: Kínában is a Majomkirály a gyerekek kedvence hiszen mesés hőstetteivel könnyen lehet azonosulni. Más kérdés, hogy egy isten reinkarnációjával élni nem épp leányálom. Sajnos, több mint 20 nő utasította vissza a hosszúfarkú férfiú házassági ajánlatát. Végül csak úgy talált magának feleséget, hogy egy árva lány – a rokonai rábeszélésére – vállalta, hogy az újjászületett Majomkirály neje legyen. Az ifjú feleség persze jobban örülne, ha férje megválna a farkától, aki azonban ragaszkodik testrészéhez, mely miatt nagy tiszteletnek örvend Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez