Unokáik miatt lesznek öngyilkosok az öregek

Felbomlott a hagyományos családmodell, a fiatalok nem tisztelik a szüleiket, nagyszüleiket, akik mindenüket feláldozták azért, hogy a gyerekekből legyen “valaki”. Az öregek pedig inkább végeznek magukkal, hogy ne szenvedjenek a magánytól.

Ugrásszerűen megnőtt az öngyilkosságok száma a nyugdíjas generációban Dél-Koreában. És nem azért vetnek véget életüknek, mert nyomorognak, a magyarázat egészen más! Felbomlóban van a hagyományos családmodell: a fiatalok immár nem tisztelik az öregeket, akik pedig minden feláldoztak azért, hogy a gyermekeik sikeresek legyenek az életben.

70747-10-south-korea-43-7-suicides-per-100-000-people
Négyszeresére nőtt az öngyilkosok száma a késői hatvanas nemzedékben az elmúlt harminc év alatt. 100 ezer lakosra 54 öngyilkosság jut ebben a korcsoportban. Még riasztóbb a helyzet az idősebbek között: a késői hetvenesek között hétszeresére, a nyolcvanasok között a tízszeresére nőtt azok száma, akik önként választják a halált. Sok öreg magányos, a gyerekek és az unokák rájuk sem nyitják az ajtót, ezért előbb-utóbb a többség súlyos depresszióval küszködik. Ám az idős emberek szégyellik ezt és nem fordulnak orvoshoz, inkább végeznek önmagukkal.

AJ201301220009M

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez