Halálos ítélet vár a gyerekgyilkos párra

Egy fogorvos házaspár mindkét tagját bűnösnek találta a bíróság 14 éves lányuk megölésében, így halálos ítéletet is kaphatnak. Rajesh Talwar és Nupur ügyvédje közölte: fellebbeznek az ítélet ellen. India népét sokkolta az eset, ugyanis az ügy nem ma kezdődött, de a közvéleményt évek óta lázban tartja a rejtély: miért mészárolták le saját gyermeküket a szülők? 

Olyan precízen vágták el a 14 éves lány torkát, hogy valószínűleg orvos vagy hentes volt az elkövető – ez állt a rendőri jelentésben 2008-ban, és ennek alapján mondta most ki a bíróság bűnösnek a fogorvos házaspárt – adta hírül többek között a theguardian netes lap.

A Talwar házaspár eddig óvadék ellenében szabadlábon védekezett, de a bírói ítélet után letartóztatták őket, szemtanúk szerint az asszony könnyekben tört ki az ítélet hallatán, és azonnal kijelentette: fellebeznek!

De lássuk, mi történt 5 éve, mi az, ami sokkolta Indiát! Átvágott torokkal találtak egy lányt, egy jómódú fogorvos pár házában, Új-Delhiben. A könnyes szemű szülők a nepáli háziszolgát gyanúsították, az indiai rendőrség, pedig meg sem állt Nepálig. Ott azonban nem találták a cselédet, ami nem csoda, ugyanis a fogorvos házaspár villájának egyik erkényén feküdt átvágott torokkal, vérbe fagyva.

A gyanú ezek után a fogorvos házaspárra terelődött, akik persze kitartóan tagadtak. Ám a nyomozati eredmények mind ellenük szóltak így a bíró perbeszédében elmondta: minden bizonyíték arra utal, hogy ők követték el a borzalmas gyilkosságokat!

Hogy mi vitte rá őket arra, hogy saját 14 éves gyermeküket kivégezzék, egyelőre senki nem tudja. Az indiai sajtó is csak találgat: valószínűleg úgynevezett “becsületbeli gyilkosság” történt. Feltevések szerint a lány vélhetően nem fogadta el a szülei által számára kijelölt partnert, helyette mást választott, azaz a szívére hallgatott. Ezzel azonban a konzervatív gondolkodás szerint foltot ejtett az egész família becsületén. És ezt a foltot csak vérrel lehetett lemosni! Ezért vághatta át a 14 éves lány torkát a fogorvos apa és anya Indiában, ahol most feszülten figyel a közvélemény: vajon halálra ítélik-e a fogorvos házaspárt, mert lányát “becsületbeli ügyben” meggyilkolta Új Delhiben?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez