Nézzen úgy ki, mint egy gésa

 

Az ázsiai nők szépségéről ódákat zengenek általában a férfiak, és el kell ismerni, hogy valóban nem mindennapi a megjelenésük. Most kimondottan a keleti nők igéző tekintetére koncentrálunk. Itt olvasható a titok: hogyan lesz az európai csajból “Miss Asia”. 

Gyakran emlegetik, hogy a szőke hajú, kék szeműek, fekete hajra és barna szemre vágynak, egyvalamiben azonban nagy az egyetértés: az igéző, mégis ártatlanságot tükrőző, ázsiai mandulaszemnek nincsen párja. Sok európai nő, akár kés alá is fekszik, hogy az áhított gésaszempár nézzen vissza rá, ha a tükörbe néz.

Pedig ennél azért vannak kevésbé drasztikus, és nem is maradandó módszerek, ha az ember lánya megunja a vágott szemet, fogja és eltünteti. Persze előnyben van az, akinek barna a szeme, és nyilván minden szemforma más és más, de az eltökéltebbek, akár színes kontaklencsével is “lecserélhetik a megunt kéket vagy zöldet”. Egyszóval lássuk: milyen trükkökkel érhetjük el az ezeregyéjszaka lányainak delejes pillantását!

Mindenekelőtt be kell szerezni néhány sminkkeléket, ezek a következők. Alapozó, korrektor, éjfekete szempillaspirál – nem kell göndörítős, a mandulaszemnél nem az a domináns -, ugyancsak koromfekete szemhéjtus, valamint ezüst szemhéjfesték.

Mielőtt nekilátnánk a sminknek, tüntessük el az esetleges karikákat korrektorral a szem alól és környékéről. Az ecsetes korrektor és a stiftes is tökéletes, lényeg, hogy a sötét árnyékot tökéletesen fedjük le – ehhez jó segítség egy kis áttetsző púder, amelyet kifejezetten a smink rögzítésére fejlesztettek ki. Utána jöhet a tus, viszont erre figyelni kell, csakis a szem széléig szabad kihúzni, Ha továbbhúzzuk, mert a szemforma igényli, akkor is csak egyenesen vonalban tegyük, ha kunkori a vége, “macskás” lesz, és nem “húzott” hatást kelt. A tusvonal végét hegyesre kell rajzolni.

Ezután jöhet a spirál, sűrű és hosszú pillákat kell elérnünk, tehát az erre alkalmast kell beszerezni. Fontos, hogy az alsó szemhéjon nem kell használni, a felső rész kell, hogy hangsúlyos legyen.
Majd megspkélhetjük optikai tuninggal: a szem belső zugába kent ezüst szemhéjfesték – ezzel a trükkel elterelhető a figyelem az alsó szemhéjról. Ha még tökéletesíteni szeretnénk a művet, újra elő a tussal, de csak óvatosan! Alul ki kell húzni, de csakis a szem külső sarkát.
Végezetül pedig jöhet a “gálagésa-trükk”, a tus használata előtt színpomás szemhéjpúdert kell feltenni, és egy kevés csillámport.

 

 

japaneye

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez