Vízbe fulladt a kéthetes szumátraitigris-kölyök


Még nevet sem adtak a két hete született kis tigrisnek a londoni állatkertben ahol most mindenki gyászol:17 éve nem született itt tigriskölyök, és most az újszülött meghalt.

A londoni állatkert dolgozóit mélyen lesújtotta, hogy a várva várt tigrisbébi kéthetesen meghalt, és egyelőre szakértők vizsgálják, mi történhetett.
– Melati, az anyatigris nagyon ideges jószág. Ezért aztán nem akartunk beavatkozni a szülés után sem megszokott “életvitelébe” – magyarázta a londoni állatkert tigrisprojektjének a vezetője. – Így valószínűleg ő vitte ki a kölyköt a medencéhez, és ott fulladhatott a vízbe. Sajnos ott nincs kamera, tehát nem tudjuk pontosan, hogy mi történt. De a halottkém vizsgálata vízbe fulladást állapított meg – részletezte a vezető.
Londonban az állatkert külön tigrisprogramot dolgozott ki, hogy a ritka fajták fennmaradását ezen a módon is biztosítsa. Az utolsó itt született tigriskölyök ugyanis nem más volt, mint a most kimúlt tigrisbébi nagypapája, Melati apja. De ennek már 17 éve! Londonban a birodalmi idők óta fontosnak tartják a ritka állatfajok szaporodását az állatkertben, mert a helyszínen: Afrikában vagy Ázsiában egyre rosszabbak az állatok életfeltételei. Hiszen köztudott, hogy még a nemzeti parkokban is vadásznak rájuk. A tigrisek péniszét például varázserejűnek tekintik Indiában, ahol sokan ebből készült ételekkel vagy gyógyszerekkel próbálják meg kúrálni az impotenciájukat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez