Párizs új divatdiktátora Pekingben született

Yiqing Yin ruhakölteményeire akkor figyelt fel a világ, amikor a Cannes-i fesztiválon Audrey Tautou az ő kreációját viselte. A Pekingben született művésznő  most önálló show-val jelentkezett.

Már Audrey Tautou mentazöld selyemruhája is ámulatba ejtette a az haute couture rajongóit, de akkor még a híres színésznő bátorságát dicsérték, hogy egy névtelen kínai nő kreációját választotta olyan fontos alkalomra, mint a Cannes-i filmfesztivál. A mostani bemutatón elhallgattak a kritikusok és spontán tapsban törtek ki a jelenlevők, akik a szakma elitjét képviselték. Láttak tehát már egyet és mást az haute couture terén, de a kínai művésznő mindenkit elkápráztatott! Különösen azzal, hogy ruhái a természetet, a tengert, a növényeket és az állatokat idézik. Különösen nagy sikert aratott a kagyló ruha, amely színeivel egyben a tengeri napnyugtát idézte fel.

Természetesen a párizsi haute couture koronázatlan királya ettől még Karl Lagerfeld marad. Mint ahogy előtte Yves Saint Laurent uralkodott a  piacon. De Kína, mint piac egyre fontosabb! A China Vogue óriási befolyással van arra, hogy a Mennyei Birodalom gazdag hölgyei milyen ruhakölteményekben pompázzanak a milliárdosok estélyein. A China Vogue és a China Weibo, a kínai Twitter számára máris Yiqing Yin a sztár! Lehet, hogy a Pekingben született kínai művésznő lesz az haute couture koronázatlan királynője Párizsban?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez