Kínai csodaszer, halálos vegyszer?

A Kínából importált növényi csodaszerek nagy része nagyon veszélyes, mert rengeteg vegyszert tartalmaz! Ezt közli a Greenpeace friss jelentése…

Vizsgálatuk szerint a kínai krizantémból, liliomból, rózsabimbóból, datolyából stb. készült csodaszerek nagy része vegyi anyagokkal szennyezett! Az USA- ban 36 növényi csodaszert vizsgáltak meg és 32 esetében találtak problémát! Az esetek többségében a szerek három vagy több növényvédő vegyszert tartalmaztak olyan mennyiségben, melyet a nyugati világban már károsnak tekintenek! Európában sem jobb a helyzet! Itt 29 kínai csodaszerből 26 bukott meg a szigorú teszten! 17 olyan csodaszer van, amely annyi vegyszert tartalmaz, hogy komolyan veszélyeztetheti az egészséget, szélsőséges esetben akár még halált is okozhat!

Kína a nyugati világban 2011-ben 1,5 milliárd font értékben adott el ilyen növényi csodaszereket. A The Guardian című brit lap, amely a Greenpeace vizsgálatának eredményeit közli, megszólaltat egy szakértőt, aki szerint komolyan felül kellene vizsgálni a szabályokat hiszen Kínában egészen más vegyi szennyezettség számít veszélyesnek, mint Európában vagy Amerikában.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez