Egy brit házaspár viszontagságai

Az indiai rendőrség kiszabadította a Londonból érkezett turistákat, akiket, magukat idegenvezetőknek álcázó bűnözők raboltak el és tartottak fogva négy napig.

   A Sri Lanka-i származású brit házaspár az interneten keresztül szervezte meg útját. A Tamil Nadu államban található zarándokhelyeket akarták felkeresni. Amikor megérkeztek a Chennaiba, Tamil Nadu szövetségi állam fővárosába, udvarias idegenvezetők fogadták őket és a házaspárt egy autóba tessékelték. De nem a szállodához hajtottak. Hanem egy Chennaitól 180 kilométerre fekvő faluba. A házaspárt rafinált emberrablók túszul ejtették. Még aznap Londonban élő lányukat valaki felhívta és 300 ezer fontos váltságdíjat követelt. A Sri Lanka-i származású házaspár jól menő üzletet tartott fenn Londonban.

    A lány azonnal riasztotta a londoni rendőrséget, amely pedig az indiai bűnüldöző szerveket tájékoztatta. Négy napos intenzív nyomozás után, amelybe tanácsadóként brit szakértők is bekapcsolódtak, a magát idegenforgalmi ügynökségnek álcázó bűnbanda nyomára jutottak. Az indiai rendőrök épségben kiszabadították a fogvatartott házaspárt. Sok még a tisztázni való, hiszen egy nagyon komplex bűntényt sikerült leleplezni és a végrehajtó bandának a jelek szerint Nagy-Britanniában is voltak cinkosai, tehát a vizsgálat folytatódik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez