Észak-koreai rakéták a Japán tengerben

Dél Korea, Szöul –   Három rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki Észak-Korea szombaton, mind a három rakéta a Japán tengerbe hullott- jelentette a Yonhap hírügynökség a dél-koreai hadügyminisztériumra hivatkozva. A szöuli közlés szerint két rakétát délelőtt lőttek ki, egyet pedig – helyi idő szerint- délután.

A dél-koreai hadügyminisztérium szerint valószínűleg hadgyakorlatról van szó. Szöulban közölték, hogy maximális figyelemmel követik az eseményeket és készültségben tartják a hadsereg megfelelő erőit a fenyegetés elhárítására.

A két Korea között lényegében hadiállapot van: Észak-Korea rendszeresen tűzcsapással fenyegeti meg Dél-Koreát és Japánt, sőt a Guam szigetén állomásozó amerikai erőket is. Mivel senki sem tudja pontosan, hogy mennyire fejlett az észak-koreai rakétatechnika, és hogy hol tart pontosan az atombomba miniatürizálása, ezért mind Dél-Koreában, mind Japánban, mind pedig az Egyesült Államok csendes óceáni erőinek főparancsnokságán minden észak-koreai akciót maximális figyelemmel követnek. Japán kormányfője egyébként Phenjanba küldte az ország talán legjobb Észak- Korea szakértőjét, de ezekről a tárgyalásokról eddig nem sok szivárgott ki: így teljes a bizonytalanság abban a tekintetben, hogy mit is akar valójában Kim Dzsong un, Észak-Korea ifjú diktátora?!…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez