75 ezer eurót követel egy kínai hajóért Észak-Korea

Észak-Korea, Kína, Peking- Hétfőn öt óráig 600 ezer jüant követel Észak-Korea egy kínai hajó tulajdonosától! – erről maga a tulaj számolt be a világhálón. Ez kb. 75 ezer eurónak felel meg. A hajót még május 5- én fogta el az észak-koreai parti őrség.

 

Azóta pénzt követelnek azért, hogy elengedjék a kínai személyzetet. Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint Phenjanban a kínai nagykövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a kínai polgárok szabadlábra kerüljenek. Korábban is voltak kínos incidensek: a bulvársajtó beszámolói szerint már több halászhajót elfogtak az észak-koreai parti őrség emberei, akik kalózként viselkedtek! Pénzt követeltek és addig éheztették és kínozták a foglyokat, amíg azok nem fizettek! A mostani eset során is arról számolt be a tulaj, hogy a hajó kapitánya, akivel telefonon beszélt nagyon fél!

Észak-Korea egyetlen szövetségese Kína ám ez egyáltalán nem zárja ki, hogy az észak-koreai parti őrség ne járna el éppoly brutálisan velük szemben, mint más külföldi hajósokkal. Peking az utóbbi időben bírálta Észak-Korea nukleáris és rakétaprogramját és elítéli a háborús hisztériát, melyet Észak-Korea kelt. Kim Dzsong un, az ifjú diktátor ezt állítólag meg ígérte Pekingben, amikor ott járt, ám otthon minderről megfeledkezett! Észak-Korea tovább folytatja “szabadságharcát” az egész világ ellen, és ennek most egy kínai hajó személyzete issza meg a levét, ha a tulajdonos nem fizet ki sürgősen 75 ezer eurós váltságdíjat értük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez