A házasságok immár Indiában is a világhálón köttetnek- nem ingyen

India, Új Delhi –  Erre jött rá egy fiatal vállalkozó India negyedik legnagyobb városában Chennaiban, ahol idén őt választották meg az év vállalkozójának. A törekvő ifjú papája még zsákokat cipelt a kikötőben, de a fiát már Amerikában taníttatta.

Alig végezte el az egyetemet az Egyesült Államokban, a lelkes ifjú megalapította internetes házasságközvetítő cégét, amely bombasiker lett. Maga az ifjú vállalkozó is itt talált nejére, így ők maguk lettek a cég reklámfigurái. Az 1,2 milliárdos Indiában a házasság hatalmas üzlet. Elég annyit megemlíteni, hogy a világ arany ékszereinek egyharmada az indiai esküvőket díszíti minden évben. Indiában ugyanis ősi szokás, hogy a menyasszonyt arany ékszerekkel ékesítik.
  Az ország hatalmas méretei miatt a házassági piac is óriási. Ennek a cégnek eddig 20 millió kliense volt és havonta 200 ezer új jelentkező van! – büszkélkedik az ifjú főnök. Milyen szolgáltatást kínálnak? A gazdagok 400 ezer rupiát fizetnek három hónapra. Ezért kapnak egy “házasságközvetítő menedzsert” és a teljes titoktartást. Erre a gazdagok nagyon kényesek! A 400 ezer rupia az kb. 7370 amerikai dollárt ér, vagyis valóságos kis vagyon Indiában. A skála másik végén vannak a szegények. Ők már 1000 rupiáért reménykedhetnek abban, hogy megtalálják az igazit. Akárki vagy, itt házastársra találhatsz!- ez a cég jelmondata és igyekeznek is tartani magukat ehhez. Csakhogy Indiában ez egyáltalán nem könnyű: alaposan tanulmányozni kell a vallási és nemzetiségi hovatartozást, a kasztrendszerről már nem is beszélve. És persze mind fontosabb a pénz is, hiszen nagyon sok indiai számára a házasság a felemelkedés legbiztosabb útja.
  Mennyire sikeresek a világhálón egymásra lelt hálótársak? Erre nincs kimutatás.”Az tény, hogy még majdnem mindenki a saját közösségén belül keres házastársat. Ez megkönnyíti a problémák rendezését, mert mindkét félnek ugyanolyanok a szokásai.”- mondja erről az év  ifjú vállalkozója, akinek az internetes házasságközvetítő cégét 450 millió dollárra értékelték Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez