Robbanás egy menekülttáborban, délidőben Pakisztánban: 12 halott és 35 sebesült

Pakisztán, Iszlamanad –  Épp ebédet osztottak a táborban, amikor a bomba felrobbant. A táborban olyan menekültek laknak, akiknek szülőföldjén a kormánycsapatok és az iszlamista gerillák évek óta háborúznak Északnyugat Pakisztánban.

A merényletért a pakisztáni tálibok nem vállalták a felelősséget. Az afgán határ közelében állomásoznak a tálibok és más iszlamista szervezetek fő erői, melyek olykor összecsapnak a pakisztáni hadsereggel. Az amerikaiak dróntámadásokkal akarják gyengíteni a velük szemben álló erőket ebben a térségben. A dróntámadások olykor célt tévesztenek és ilyenkor civil áldozatok is vannak.
  Pakisztánban a nagy belső bizonytalanság ellenére most először fordult elő, hogy a parlament kitöltötte ötéves megbízatását. Az új választást május 11-re írták ki. Az iszlamista milíciák egy része a választások bojkottja mellett van, mások viszont abban bíznak, hogy a hozzájuk közel álló  pártok hatalomra juthatnak Pakisztánban és megszigoríthatják a törvényeket és hamarosan akár bevezethetik Mohamed próféta törvényeit a 185 milliós Pakisztánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez