Nem vagyunk korruptak! – állítja a brit cég, amely helikoptereket ad el Indiának

India, Új Delhi – Péntekig adott határidőt az indiai védelmi minisztérium az Augusta Westland vállalatnak, hogy nyilatkozzon arról: miképp szerezték meg a helikopter üzletet amerikai és orosz vetélytársaik elől 2010-ben. Miért kezdett el ezután érdeklődni a védelmi minisztérium Indiában most 2013 elején?

Mert korrupció gyanújával letartóztatták az Augusta Westland főnökét éppúgy, mint az olasz anyavállalat első emberét. A vád mindkét esetben az, hogy mintegy félmillió fontot ígértek tárgyaló partnereiknek Új Delhiben 2010-ben. A két főnök természetesen tagad,de Indiában a kormány megbízta a központi nyomozó ügynökséget, hogy nézzen utána a dolognak. A korrupciós ügy egyáltalán nem hiányzik a kormányzó Kongresszus Pártnak, hiszen folyamatban van egy másik, ennél sokkal nagyobb megvesztegetési vizsgálat. Ott a mobiltenderről van szó, a fővádlott maga az ex miniszter!
  A brit helikoptergyártó úgy nyilatkozott, hogy továbbra is él a szerződése az indiai kormánnyal. A 12 helikopterből, melyben megállapodtak, hármat már üzembe állítottak Indiában. A többit pedig még az idén megkapja India függetlenül attól, hogy a két elnök vezérigazgató korrupciós vád alapján börtönben csücsül, mert állítólag félmillió fonttal vesztegették meg indiai tárgyalópartnereiket 2010-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez