A CIA ex főnökének tetszik az Oszama Bin Laden likvidálásáról készült film

Egyesült Államok, Pakisztán, Afganisztán –  Jó film- nyilatkozta Leon Panetta hadügyminiszter Washingtonban a Zero Dark Thirty /Hajnali fél egy/ című alkotásról. A film azt a tízéves hajszát mutatja be, melyet a CIA az al Kaida főnökének fellelése és likvidálása érdekében folytatott.

Leon Panetta hadügyminiszter távozóban van a Pentagonból, ahol interjút adott az afp hírügynökség tudósítójának. A hajsza idején Panetta a CIA főnöke volt.
   A film elég hűségesen mutatja be azt a tíz évet, melyet az amerikai hírszerzés Oszama Bin Laden megtalálására fordított. Természetesen nem lehet mindent megmutatni tíz év munkájából egy kétórás filmben- hangsúlyozta Leon Panetta. A filmben egy fiatal CIA ügynöknő szinte fanatikusan keresi Oszama Bin Laden nyomát. Az al Kaida főnökét végül is Pakisztánban, egy tiszti lakótelepen találták meg és egy éjszakai kommandós akció során likvidálták.
   Voltak-e kínzások? A film szerint sok információhoz így jutottak? Tíz év alatt sok minden történt, ez is részét képezte a munkánknak – válaszolta a kényelmetlen kérdésre Leon Panetta amerikai hadügyminiszter, aki korábban a CIA élén állt, amikor az amerikai hírszerzés likvidálta Oszama Bin Ladent Pakisztánban. A Zero Dark Thirty című film alkotói esélyesek az Oscar díjra is…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez