A békefolyamat még meg sem kezdődött Afganisztánban!

Afganisztán, Kabul –  Ezt hangsúlyozta sajtóértekezletén James Cunningham. Az Egyesült Államok kabuli nagykövete azokat a tárgyalásokat értékelte, melyeket nemrégiben folytatott Karzai elnök Washingtonban. A nagykövet szerint nincsenek titkos tárgyalások az USA és a tálibok között, sőt még előkészítő megbeszélések sem.

Pedig a szövetséges csapatok nagy része az év végéig elhagyja Afganisztán területét és ezt követően Karzai elnöknek egyedül kell boldogulnia.
   Afganisztán elnöke gyakran beszél arról, hogy tárgyal a “mérsékelt tálibokkal”, de ezzel kapcsolatban kevés konkrétum szivárgott ki. Az viszont biztos, hogy Karzai elnök bizalmas barátja, a titkosszolgálat feje majdnem meghalt, amikor találkozott egy “tálib béketárgyalóval”. A tálib férfi ugyanis felrobbantotta magát és majdnem magával vitte a túlvilágra a biztonsági szolgálat főnökét is. A súlyosan sebesült titkosszolgálati főnököt jelenleg Amerikában kezelik, ott találkozott vele Karzai afgán elnök is, miután tárgyalt Obamával.
    Kap-e drónokat az afgán hadsereg- amint ezt Karzai elnök állította? Nem! Szó volt róla Washingtonban, de döntés nem született. Ha kap is drónokat később  az afgán hadsereg, azok nem lesznek robbanófejjel ellátva!- hangsúlyozta az Egyesült Államok nagykövete Kabulban, ahol azt követően találkozott újságírókkal, hogy Karzai afgán elnök hazatért washingtoni tárgyalásairól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez