Lefejeztek egy indiai katonát Kasmírban a pakisztániak?!

India, Pakisztán – India szerint két katonát megöltek a támadó pakisztáni erők Kasmírban, amikor átlépték a két állam határvonalát. Az egyik katonát fej nélkül találták meg- közölte az indiai hadsereg szóvivője a BBC tudósítójával. Pakisztán tagadja mindezt, és közölte: kész arra, hogy az ENSZ a helyszínen vizsgálja ki az esetet.

Néhány nappal korábban Pakisztán vádolta meg ugyanilyen katonai akcióval az indiai fegyveres erőket. Akkor pakisztáni állítás szerint egy katonájuk meghalt, egy másik megsebesült. India akkor cáfolt.Kasmírban azóta feszült a helyzet, hogy India és Pakisztán kikiáltotta a függetlenségét. Mindkét állam magának követeli az egész Kasmírt, amely jelenleg ketté van osztva. Indiai vádak szint Pakisztán képezi ki azokat az iszlamista terrorista alakulatokat, melyek igyekeznek zűrzavart kelteni Kasmírban. 2008-ban ilyen iszlamista csoport hajtott végre terrorakciót Mumbaiban, az egykori Bombayben. Az egyetlen életben maradt merénylőt halálra ítélték és nemrég ki is végezték Indiában.
 Új Delhiben most berendelték Pakisztán “nagykövetét”, hogy adjon számot a fegyveres konfliktusról, mely Kasmírban történt.A  két ország ellenségeskedése évtizedes, de az utóbbi időben már mind India, mind pedig Pakisztán nukleáris hatalommá vált. Ezért az Egyesült Államok, amely mindkét országgal jó kapcsolatban áll, igyekszik nyomást gyakorolni mind Iszlamabadra, mind pedig Új Delhire, hogy a helyi csetepatét tartsák regionális szinten Kasmírban, és ne növeljék a feszültséget, amely az egész térség stabilitását veszélyeztetheti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez