Pakisztán: “a keresztény lány bűnös, ha a bíróság nem ítéli el, akkor Allah talál egy személyt, aki megteszi ezt!”

Pakisztán, Iszlámábád – Így nyilatkozott annak a férfinak az ügyvédje, aki istenkáromlással vádolta meg a szomszédban lakó keresztény kislányt, aki családja szerint csak 11 éves és kissé gyengeelméjű. A vád szerint a kislány meggyújtotta a gyerekek számára kiadott Koránt és aztán bedobta azt a kukába.

  A keresztény lány jelenleg is börtönben van, mert a szakértők szerint már 14 éves. Az ügyvéd, aki az istenkáromlás vádját megfogalmazta a kislány ellen azt állítja, hogy a hatóságok mentegetik a lányt, és ezért nem fogadja el azt az államilag jóváhagyott születési bizonyítványt, mely szerint az ” istenkáromló ” nincs még büntethető korban, hiszen csak 11 éves.
  A fanatikus ügyvéd nyíltan utalt arra, hogy az országban sok olyan muzulmán van, aki „végrehajtja Allah akaratát az istenkáromló bűnössel szemben!” Korábban több olyan politikust megöltek Pakisztánban, aki szót emelt az istenkáromlási törvény ellen.”A muzulmánok készek újra a saját kezükbe venni az igazságszolgáltatást!”- hangsúlyozta a fanatikus ügyvéd.
  A Guardian című brit lap meginterjúvolt egy olyan mollahot, aki korábban igen határozottan kikelt amellett, hogy le kell számolni az istenkáromlókkal. Most óvatosabban nyilatkozott. Alapos vizsgálatot követelt a keresztény kislány ügyében és hangsúlyozta, hogy Allah nem híve az igazságtalan és elkapkodott ítéleteknek.
   A kislány rokonai és a többi keresztények továbbra is rettegnek Iszlámábád külvárosában. Többségük elmenekült. Néhányan kilenc nap után visszatértek és azt tapasztalták, hogy otthonukat kifosztották Iszlamabadban, Pakisztán fővárosában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez