India Pakisztánt vádolja faji zavargások szításával és pánikkeltéssel

India, Pakisztán – Az indiai belügyminiszter szerint 110 pakisztáni honlap szítja az indulatokat Asszam államban, és a menekültek között a déli államokban. Az elmúlt napokban 30 ezer menekült tért vissza pánikszerű gyorsasággal Asszam államba, mert faji pogromtól tartott.


  Az észak-kelet indiai Asszam államban a helyi törzsek évek óta háborúskodnak a Bangladesből érkezett muzulmán bevándorlókkal. Az elmúlt napokban az összecsapásoknak több mint hetven áldozata volt. Pakisztánból az interneten és SMS -eken keresztül szítják az ellentéteket. Azokat a menekülteket pedig, akik Asszamból délre mentek, hogy elkerüljék a háborús konfliktust, azzal ijesztgetik, hogy a helyi lakosság valamiféle Szent Bertalan éjszakai mészárlásra készülődik.
  A helyi főminiszter ezt  cáfolta, és megígérte, hogy a kisebbséget mindenképp megvédik a támadásoktól. Ám ennek ellenére tovább tart a menekültek áradata Délről Asszam állam felé. Indiában körülbelül annyi muzulmán él, mint Pakisztánban, és Új Delhiben meglehetősen rendszeresen elhangzik a vád, hogy Iszlámábádból szítják az ellentéteket a különböző vallású emberek között. Persze a pánikkeltők nem a levegőbe beszélnek, a fanatikus hindu párt, a BJP durván támadja a muzulmán kisebbséget, és már nem egy pogromot szervezett ellenük Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez