Clinton Indiában: Pakisztánnak többet kell tennie a terrorizmus elleni harcban!

India, Új Delhi – Ezt Új Delhiben mondta sajtóértekezleten az amerikai külügyminiszter. Hillary Clinton tegnap azzal vádolta meg Pakisztánt, hogy az ország titkosszolgálata tudja, hogy hol rejtőzik Ayman Al Zavahiri, az al Kaida új főnöke, csak épp nem közli a szövetségesével, az USA – val.
Hillary Clinton már egy évvel Oszama Bin Laden megölése előtt ugyanezt állította Oszama Bin Ladennel kapcsolatban. Az al Kaida főnökét tavaly májusban ölték meg amerikai kommandósok Pakisztánban. Azóta a két szövetséges ország viszonya különösen feszült, hiszen az amerikaiak ” elfelejtették tájékoztatni ” hűséges szövetségesüket a kommandó akcióról. Amikor Pakisztán kérdőre vonta őket, azt válaszolták: azért nem mondtak semmit, mert a pakisztáni titkosszolgálat kapcsolatban van Oszama Bin Ladennel, és esetleg valaki figyelmezette volna az al Kaida főnökét a várható akcióra!
Pakisztán akkor is és most is dühösen és ironikusan reagált : “Hogyha Hillary Clinton tudja, hogy Ayman Al Zavahiri Pakisztánban tartózkodik, akkor legyen szíves és mondja meg nekünk, hogy hol van!” – mondta Iszlamabadban a pakisztáni diplomácia vezetője. Hina Rabbani Khar cáfolta, hogy pakisztáni titkosszolgálatnak bármilyen információja lenne arról, hogy az al Kaida új vezetője Pakisztánban van. Persze korábban Oszama Bin Laden pakisztáni jelenlétét is cáfolták Iszlamabadban. A pakisztáni fővárosban különösen sérelmezik azt, hogy kritikus megjegyzéseit az amerikai külügyminiszter a fő ellenfél, India területén mondta el. A pakisztáni titkosszolgálat egyébként Oszama Bin Laden halálának évfordulója kapcsán fontosnak tartotta tudatni a világgal: az amerikaiak csakis azért kaphatták el Oszama Bin Ladent, mert minden fontos információt átadott nekik hűséges szövetségesük, Pakisztán …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez