No comment!- Kínában

Kína, Peking – Kína két legnépszerűbb mikroblog szolgáltatója felfüggeszti a kommentárok közlését szombat reggel nyolctól április 3- án reggel nyolcig! A Sina Weibo és a Tencant azzal indokolta a furcsa döntést, hogy az utóbbi időben sok volt a hamis információ és a pletyka, ezért tisztogatni kell!
Ez a szólásszabadság súlyos megsértése- közölte a Weibo.com- on a lawyer 80, aki tiltakozásra szólította fel sorstársait. A 140 jeles mikroblog igen népszerű Kínában, 300 millió embernek van Weibo előfizetése!
A hatóságok március 16- tól nem engedélyezik az álnevek és hamis címek használatát. A Twittert, a Facebookot cenzúrázzák. Hat honlapot megszüntettek és hat embert letartóztattak. Indok: hamis információkat terjesztettek arról, hogy katonai járművek érkeztek Pekingbe!
A Tiltott Város falai mögött nyilvánvalóan hatalmi harc dúl azóta, hogy Po Hszi Lajt leváltották. Csungking egykori urát és nejét azóta sem látta senki. Viszont elterjedt a hír, hogy hívei és szövetségesei katonai puccsot akartak végrehajtani. Az akciót állítólag a biztonsági erők legfőbb főnöke vezette volna a pártvezetés ellen, melynek maga is tagja. Kínában az utóbbi években sikerült ügyesen leplezni a hatalmi harcokat, de a döntő fontosságú őszi pártkongresszus előtt annyira kiéleződött a küzdelem, hogy a pekingi Tiltott Város vörös falai nem zárnak immár tökéletesen, így a frakcióharcoknak a világháló is harci terepévé válik ..
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez