Jeb Bush a választáson való indulásáról

Jeb Bush, a volt floridai kormányzó hétfőn úgy nyilatkozott, hogy közeledik az az időpont, amikor eldönti, hogy belevág-e az Egyesült Államok elnökségéért folyó küzdelmekbe. Az esetleges nyerési esélyeit javítandó, Bush felvázolt egy egyszerű, ám kifejezetten izgalmas stratégiát a Republikánus Párt elé. A 2016-os választásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy a pártnak készen kell állnia arra, hogy elveszíti az előválasztást annak érdekében, hogy megnyerj az általános választást.

A Wall Street Journal által támogatott rendezvényen Bush kijelentette, hogy fontolgatja, hogy elindul az elnökválasztáson, és a végső döntés hamarosan meg is fog születni. Jeb Bush mellett határozottan ott áll a családja, beleértve két korábbi elnököt is, az édesapját és a testvérét.
„Nem tudom, hogy én jó jelölt vagyok-e, vagy sem. De abban biztos vagyok, hogy a megfelelő republikánus képes lesz megnyerni a választásokat. A leendő kihívónak sokkal pozitívabbnak kell mutatkoznia, sokkal nagyobb hajlandósággal kell rendelkeznie az együttműködésre, a különböző kompromisszumokra, mint amilyenek a republikánus párt előző jelöltjei voltak. A párt érdekeit szem előtt tartva még arra is képesnek kell lennie, hogy lemondjon, úgymond elveszítse az előválasztást annak érdekében, hogy a párt nyerhessen az általános választásokon. Ez nem egy könnyű feladat. Ehhez igazi politikusok kellenek.”
A párton belüli általános nézet szerint a két utolsó választások republikánus jelöltjei, Mitt Romney és John McCain szenátor túl konzervatívok voltak az általános választópolgárok számára a novemberi elnökválasztáson.
Külön megemlítette, hogy az oktatás lehet az a terület, ahol adott esetben meg tudják nyerni majd a választásokat. Ez az a terület, ahol sok a tennivaló, ám eredményeket is lehet elérni. Véleménye szerint a jövő egyik legfontosabb feladata az oktatás átpolitizálásának megszüntetése. Szakítani kellene azzal, hogy állami monopóliumok, szakszervezetek kezében vannak egyes oktatási intézmények. Sokkal jobban megfelel az igényeknek, és jobban ki is tudja szolgálni a gyerekeket, ha helyi kezelésben lesznek a körzeti iskolák. „Ám a legfontosabb feladatunk, hogy ne engedjük meg, hogy bárki is kiessen az állami iskolák felügyelete alól”.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez