Hókotró temetett méteres hó alá két kisfiút New Yorkban

A két kisgyerek – egyikük 9, a másik 11 éves – több órán át volt a másfélméteres hóréteg alatt, mire megtalálták és kiásták őket.

A gyerekek a New York Citytől északra található Newburgh városában építettek maguknak hóvárat egy parkolóban, amikor egy arra járó hókotróautó rájuk borította az összeszedett havat – jelentette a CBS és a CNN. A két kisfiút nagyjából másfél méter vastag hóréteg borította be, amiből képtelenek voltak kiásni magukat.

A két kisgyerek a CBS New Yorknak elmondta: egyiküknek volt egy kis helye mozogni, de képtelen volt megmozdítani a föléjük került hóréteget, miközben másikuk egy nagyobb jégdarab alá volt szorulva, és nem tudott mozogni. A 11 éves Elijah Martinez a CBS-nek elmondta: igyekeztek tartani egymásban a lelket, és igyekeztek ébren tartani egymást, mert “tudtuk, ha elalszunk, akkor valószínűleg soha többet nem ébredünk fel, mert kihűltünk és megfagytunk volna.

A két gyerek több mint négy órán át feküdt a hó alatt, mire rájuk találtak. Szüleik a CNN beszámolója szerint nagyjából este tíz órakor kezdték el őket keresni, miután nem értek haza, és két órával később értesítették a rendőrséget, miután nem bukkantak a fiúk nyomára. Kilenc rendőr egy keresőkutya segítségével kezdett el kutatni a gyerekek után, míg meg nem tudták, hogy a parkolóban építettek hóvárat.

Amikor az egyik rendőr ott körülnézett, észrevette a hódomból félig kiálló lapátot és ásni kezdett, és hamar egy kis csizmába ütközött. A gyerekek ekkor kiabálni kezdtek, és mindenki ásni kezdett, hogy minél hamarabb ki legyenek szabadítva. A CNN közlése szerint pár perccel hajnali kettő óra után sikerült őket kiemelni.

A rendőrök közlése szerint annak köszönhetik életüket, hogy maradt egy kis lyuk a fejüknél, és volt elég levegőjük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez