Martin Riesenek köszönhetően jöhetett létre a Los Angeles-i Ray & Stark Bárban a 44 oldalas vízválaszték. Az itallapon elolvashatjuk, hogy honnan származik az aktuális palack víz, milyen különlegességei vannak, és milyen ásványi anyagokat találhatunk meg benne. Itt van például a Vichy Catalan, amely több elektrolitot tartalmaz, mint egy Gatorade (az ital elektrolitjai miatt híres, az meg a sportoláshoz nagyon hasznos), és 12 dollárért haza is vihetünk egy üveggel belőle.
Riese egyébként német állampolgár, viszont munkájának köszönhetően megkapta az O-1 vízumot, amely olyanoknak jár, akik valami igazán különlegeset adtak az Egyesült Államoknak. Riese pedig ilyen: még akkor is ha alábecsülnénk a 20 dolláros üveg vizek különlegességét. Első vízválasztékának megjelenésekor, még 2003-ban ötszörösére nőtt az import vizek eladása az országban.
A vízszakértő nem akarja ráerőltetni az emberekre az elképzeléseit, “egyszerűen az olyanoknak szeretne segítséget nyújtani, akiket valóban érdekel a dolog.” Elmondása szerint a jobb minőségű víz mindenen meglátszik, amihez felhasználjuk. Legyen szó főzésről vagy kávéról, Riese állítása szerint óriási a különbség, attól függően, hogy milyen vizet használunk alapul. Szerinte egyébként ha esetleg Hálaadás-napi másnaposságtól szenvedünk, akkor válasszuk a Vichy Catalant és annak végtelenül sok elektrolitját.
Kép: Europress Getty Images