Ezeket kéri Hillary Clinton egy egyetemi beszédért

A Washington Postnak az információ szabadságáról szóló törvény (FOIA) alapján sikerült hozzájutni olyan iratokhoz, amelyekből kiderült, mit kért a volt külügyminiszter a kaliforniai UCLA egyetemtől azért, hogy ott elmondjon egy beszédet.

A részletekre az egyetem és a Hillary Clinton szerepléseit intéző ügynökség, a Harry Walker Agency közti levelezésből, valamint egy egyetem vezetői közötti belső levelezésből derült ki. A legfontosabb részlet természetesen nem volt más, mint a demokrata politikus tiszteletdíja. Ami háromszázezer dollár, azaz nagyjából 73 millió forint volt. A Post cikke szerint, amikor az egyetem rákérdezett, hogy fizethetnének “csökkentett egyetemi díjat”, Clinton emberei közölték: a 300 ezer dollár a “különleges egyetemi díj”.

De ez még csak a kezdet volt a minden apró részletre figyelő különleges kérések sorában. Hosszasan beszéltek arról, milyen stílusú és színű legyen a szék, amiben Clinton és a moderátor ült, amikor a hallgatók kérdéseire válaszolt. A volt külügyminiszternek hosszú, lapos párnákat kértek a székekre a megfelelő háttámasztásra – és kettő tartalékot, ha szükség lenne rá.

A beszédhez felcsíptethető mikrofont kellett biztosítani, valamint egy teleprompert és 2-3 monitort, amiről a szövegét tudta olvasni. Valamint egy karton szobahőmérsékletű buborékmentes ásványvizet a színpad jobb oldalán elhelyezve, valamint egy korsó forróvizet, kávéscsészét alátéttel, egy korsó szobahőmérsékletű vizet, vizespoharat és citromkarikákat a színpadon lévő asztalon és abban a helységben, ahol Clinton a VIP-vendégekkel készít fényképeket.

Az öltözőben tea, kávé, szénsavas és szénsavmentes ásványvíz, humusz, zöldségsaláta, diétás gyömbér és szeletelt gyümölcs kellett, hogy várja. Valamint egy számítógép, egy egér, és nyomtató, valamint egy szkenner, amit az egyetemnek az alkalomra kellett beszereznie.

Azonban bármilyen részletesen beszélték le a kívánságokat, még az utolsó pillanatban is voltak gondok. Öt nappal a beszéd előtti bejáráson derült ki, hogy a pódium, amit Clinton számára felállítottak, nem volt megfelelő, és rohanva kellett egy másik keresnie az egyetemnek, az ahhoz illő egyetemi címerrel együtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez