Erőszaktevő a kanadai tv sztár is?

Szexuális erőszak vádjával kell szembenéznie a Kanadai Állami Televízió (CBC) egyik legnagyobb üdvöskéjének, Jian Ghomeshinek. Ő volt a Q címmel futó, rendkívül sikeres TV sorozat moderátora, ami kiemelt helyen szerepel a CBC műsorstruktúrájában. Az élő tv showt igazi közönség előtt veszik fel, és élőben sugározzák Kanadában, és az USA-ban.

A torontói rendőrség közleménye szerint szexuális zaklatás vádja miatt letartóztatták az egyik legnépszerűbb kanadai tv sztárt. A vád szerint az együttlétek alatt veszélyes és erőszakos szexuális magatartást tanúsított partnereivel szemben.
Az állami televízió mindezek miatt már elbocsátotta állásából, amire ő egy 55 millió dolláros kártérítési perrel válaszolt a volt munkáltatója ellen.
A műsorvezetőnek szerdán kellett megjelennie a torontói bíróságon, ahol fel is adta magát az üggyel foglalkozó hivatalos személyeknek. A vád ellene négyrendbeli szexuális zaklatás, és egyrendbeli szexuális aktus alatt elkövetett fojtogatás. Eddig kilenc nő jelentkezett a rendőrségen, megerősítvén a vádakat Jian Ghomeshi ellen. Fizikai és lelki bántalmazással, szexuális erőszakoskodással, és személyi szabadság korlátozásával vádolják.
A kanadai nagyközönség kifejezetten megosztott az ügyben. Eddig ahhoz voltak „hozzászokva”, hogy az ilyen hírek az Egyesült Államokból vagy Franciaországból érkeznek. Természetesen mindenki állást foglalt már a hír kapcsán vagy Ghomeshi mellett, vagy a bűnössége mellett.
Jian Ghomeshit Kanadában mindenki egy tanult, olvasott, művelt és elragadó modorú embernek ismerte meg. Szakmai és közönség díjak sorát gyűjtötte be az elmúlt évek alatt, és a híradó valamint a hoki-szakkommentátorok után a legnépszerűbb televíziós személyiségnek számított. Érthetetlen, hihetetlen, megdöbbentő. Ezek azok a szavak, amik az átlag kanadainak az eszébe jutnak a hír hallatán.
A nyár folyamán egyszer megjelent egy érdekes bejegyzés a műsorvezető Facebook oldalán. Ebben arra hívta fel a rajongói figyelmét, hogy várhatóan szexuális erőszakkal fogják őt megvádolni. Elmondása szerint e mögött csalódott ex-barátnők zsarolási kísérlete húzódik meg.
Nehéz lesz kideríteni az igazságot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez