A Nirvana frontemberéről szóló dokumentumfilm az HBO-n

A húsz éve meghalt Kurt Cobainről szóló filmet az Oscar-díjra is jelölt Brett Morgen készíti, aki már nyolc éve dolgozik a projecten.

A “Kurt Cobain: Montage of Heck” című dokumentumfilmet a X-Generáció ikonjáról 2015-ben fogja bemutatni az HBO az Egyesült Államokban – jelentette a Variety és a Hollywood Reporter. A filmet a Universal filmstúdió fogja a külföldi piacokon forgalmazni, ahol várhatóan mozikban is be lesz mutatva. A filmet Brett Morgen készíti, a Cobain-család áldásával, és ez lesz az első olyan dokumentumfilm a Nirvana frontemberének az életéről, amit a családtagok is jóváhagytak. A film egyik producere Cobain lánya lesz.

Morgen nyolc éve kezdett el dolgozni a filmen, és Courtney Love -Cobain felesége – 2007-ben nyitotta meg előtte Cobain-archívum ajtaját. A rendező elmondása szerint a filmben rengeteg olyan anyag lesz látható és hallható, amit eddig még nem hoztak nyilvánosságra: filmek, szobrok, festmények és zenék. Morgen elmondása szerint a filmben Cobain egy olyan oldalát mutatja majd be, amit eddig még senki sem ismert, még a legnagyobb rajongók sem.

Ami nem szerepel majd a filmben, az Cobain utolsó napjai, valamint öngyilkossága.

Brett Morgen legutóbb a Rolling Stonesról készített dokumentumfilmet, és több kritikusok által elismert film áll mögötte, melyek közül volt Oscar-díjra is jelölt alkotás is.

Fotó: Europress/ Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez