Elküldték a tűzoltóságról a lakástüzet jelentő floridai férfit

Mezítláb rohant a négy háznyira lévő tűzoltóságra, hogy ég a háza, de ott közölték vele, hívja a 911-et.

A 67 éves Neville Morrison és felesége mindig azt gondolták, milyen nagy biztonságban van a floridai Plantation városában álló házuk, amitől mindössze négy háznyira van a tűzoltóság. Ha tűz ütne ki, pillanatok alatt el lenne oltva. Aztán amikor november 15-én kigyulladt a házuk, kiderült, hiába bíztak a tűzoltók gyors kiérkezésében – írta a Sun-Sentinel.

Morrison azt gondolta, a leggyorsabb az lesz, ha odarohan a közeli tűzoltósághoz, riasztani őket, de hiába dörömbölt, senki sem jelentkezett. Amikor pedig végre válaszoltak neki, és közölhette, hogy tűz van, az ajtót nyitó mentőápoló (EMT) azt válaszolta: hívja a 911-es segélyhívót. Hiába mondta Morrison, hogy hiszen onnan is látni a lángokat, hajthatatlan volt, majd rácsukta az ajtót a mezítláb odarohanó férfira.

Morrison ha akart volna sem tudott volna telefonálni: nem volt telefonja. A készülék ugyanis abban a szobában volt, ahol felcsaptak a lángok. A tűzoltók végül azután érkeztek ki, hogy egy szomszéd, valamint egy közelben autózó felhívta a segélyhívót, valamint egy másik mentőápoló a tűzoltóságról követni kezdte Morrisont, és látva a lángokat, bejelentette a tüzet.

Az önkéntes tűzoltók végül nyolc perccel később értek ki a házhoz, ami teljesen rommá égett.

A helyi tűzoltóság közölte, hogy vizsgálatot indítanak az eset kapcsán. Joel Gordon tűzoltósági szóvivő elmondása szerint Morrisont ott kellett volna tartani a tűzoltóságon, amikor megjelent, és onnan hívni a diszpécsert az önkéntes tűzoltók összehívására.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez