Tombolt és rombolt a hó Buffalóban

New York állam második legnépesebb városát elképesztő mennyiségű hó borította be. Több mint kétméteres hófal fogta körbe az épületeket , az időjárás több száz embert zárt el a külvilágtól és eddig legalább 12 halálos áldozatot követelt.

Bár nem ez az év első ilyen volumenű hóvihara, a Buffalót elárasztó, óriási mennyiségű hó komoly veszélyt jelent a helyiekre. A fentről készített képeken gyönyörű fehér tájakat láthatunk, de lent a földön rengeteg ház rongálódott meg és még nincs vége.
Az ingatlanokat ellepő hó egy idő után komoly súllyal nehezedik a tetőszerkezetekre, a fedél egy idő után megadja magát és beszakad. A helyieket arra szólították fel, hogy kérjenek segítséget a tűzoltóktól és ne próbálják meg egyedül megtisztítani házukat, mert az l balesetveszélyes.
459300486A helyzetet pedig tovább súlyosbítja, hogy most egy úgynevezett “thundersnow-ról” van szó, amelynek a magyar megfelelője nagyjából a hóvihar lenne, de ebben az esetben az erős havazás együtt jár villámokkal és egy vihar minden egyéb jellemzőjével. Ez pedig állítólag garantáltan több havazással jár, mint általában. Ilyenkor a megszokott jégesőnél jóval nagyobb jégdarabok zuhannak a földre,  komoly károkat okozhatnak házakban és autókban, nem beszélve az emberekről.
A helyieket arra kérik, hogy ne menjenek az utcára.

 

Képek: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez