Hazamenekült a kanadai, aki rekordidő alatt autózta körbe Manhattant

Egyéves börtönbüntetést is kaphat a 31 éves kanadai férfi, aki internetes sztár lett, miután felrakta a rekorddöntésről készült videóját a YouTube-ra.

Az Afroduck becenéven ismertté vált Adam Tang még 2013-ben autózta körbe BMW-jével egy este Manhattant, mindössze 24 perc alatt téve meg a 26,4 mérföldes (42 kilométer) kört, új rekordot állítva be ezzel. Azonban ezzel a tettével nem csak az autómániások figyelmét keltette fel, hanem a New York-i hatóságokét is, főleg azután, hogy a rekordról az amerikai sajtó, sőt, a nemzetközi média is beszámolt.
Tangot a térfigyelő kamerák segítségével azonosították, és eljárást indítottak az akkor New Yorkban élő férfi ellen súlyos veszélyeztetés (reckless endangerment) vádjával, amiért akár egy évig tartó börtönbüntetésre is számíthat. A férfit az előző héten távollétében bűnösnek találta az ügyében döntő bíró, aki elkobozta 15 ezer dolláros óvadékát, amiért nem jelent meg egynapos tárgyalásán. Büntetése nagyságáról decemberben döntenek.
A kanadai férfi hétfőn árulta el, hogy hol van. A New York Timesnak adott interjújában elmondta, hogy visszatért szülőhazájába, elmondása szerint azért, hogy tiltakozzon az amerikai igazságszolgáltatási rendszer ellen, ami szerinte “cserbenhagyta”. Tong kijelentette, hogy “politikai vendetta” áldozata, miután nem egyezett meg peren kívül az ügyészséggel, egy rövidebb börtönbüntetés reményében.
Szerinte egyáltalán nem követett el akkora bűnt, amiért egy évig tartó börtönbüntetést érdemelne. Az autózásáról készült videóval kapcsolatban többen is arra hívták fel a figyelmet, hogy Tang egy piros lámpán nem hajtott át, nem volt egy veszélyes sávváltása sem a gyér éjszakai forgalmú utakon, nem vágott be senki elé és nem tolt le senkit az útról.

Fotó: You Tube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez