Pár korty pasztell energia – az avokádó édesen

Az avokádó többnyire megosztja az embereket, vannak, akik rajonganak érte, és el se tudnak jobbat képzelni baráti összejövetelek kísérőjeként, mint a pikáns gaucamole. Másokat hidegen hagy a számukra furcsa textúrájú, íztelennek tartott termés.

 

Annyi biztos, hogy mindenki mint sós ételek alapanyaga tartja számon. Nem így Latin-Amerikában! Készüljünk fel egy egzotikus élményre, és készítsünk tejes-mézes turmixot belőle! A zöldségből egészen új ízeket csalogat elő az édes környezet, lágy és selymes, egy nagy pohár belőle beillik reggelinek egymagában. Ráadásul izgalmas halványzöld színe garantáltan felkelti barátaink érdeklődését.

Hozzávalók:
egy közepes avokádó
fél liter tej
két-három evőkanál méz ízlés szerint
egy csipet őrölt fahéj

Kettévágjuk az avokádót, eltávolítjuk a magját, és a belsejét kikanalazzuk a héjából. Egy magas falú edénybe tesszük, és hozzáadjuk a mézet és a fahéjat. Egy kevés tejjel simára turmixoljuk, majd felengedjük a maradék tejjel. Jól lehűtve fogyasszuk!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez