Ensalada de Noche Buena – egy vidám saláta

 

Az ünnepi, vagy egyenesen karácsonyi saláta egyszerűségében megkapó. Negyedóra alatt egy mesés salátát varázsolhatunk a pulykánk vagy a karaj mellé.

 

 

 

 

 

A fránya jícama avagy jamszbab volt az egyetlen összetevő, amely kifogott a XVIII. kerületi piac tapasztalt kofáin, a többit igazán gyerekjáték volt megszerezni: pár szem lime, öt narancs, három cékla, két banán, egy gránátalma és két alma, egy bögre földimogyoró, esetleg tökmag és végül néhány kanál barna cukor.
A narancsokat, egy kivételével, a főtt céklát és a többi összetevőt felkockázzuk. A megmaradt narancs, és egy lime levét kifacsarjuk, és minél hamarabb a gyümölcsökre öntjük, hogy megelőzzük az alma megbarnulását. Az egészet egy salátástálban összekeverjük barna cukorral, esetleg egy kis mézet csorgatunk rá, mehet bele a gránátalma magja, a mogyoró vagy tökmag, ha elszalad velünk a ló, jöhet grépfrút és mangó, akár egy kis cukornád kockázva, ha éppen akad, és a csillagos ég a határ.
Ha jól kombináltunk a salátástálban, egy harsány színű egészségtől kicsattanó, magabiztos, saláta öltött formát. A friss gyümölcs és a rengeteg vitamin pillanatok alatt végez a legmakacsabb téli fáradtsággal is, arról nem is beszélve, hogy a töltött pulyka mennyire hálás ha Ensalada de Nochebuenával kísérik.

Hozzávalók:
1-2 db Jícama (jamszbab, ha találunk)
2 db lime
5 db narancs
2 db alma
1 db gránátalma
2 evőkanál barna cukor
1 bögre földimogyoró

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez