Brazil sajtos muffin – Kolumbusz után a legnagyobb hódító

A muffinok bár nem Kolumbusszal együtt érkeztek, de Latin Amerikában is hódítanak. Ebből a folyamatból már a világ fejlett muffinfogyasztóinak sorába törekvő Brazília sem maradhat ki. E távoli óriás most minimuffinokkal rukkol elő: nem kímélve persze a nemzetközi konyha lelkes itthoni  követőit.

 

 

A remek kenyérkékhez be kell ugyanis szerezni a tápióka lisztet (búzaliszttel is finom). A megoldás a biobolt, de érdemes előtte odatelefonálni, mert ki tudja. Akkora sikere lesz ezeknek a finom kis kenyérkéknek, hogy a fél ország tápiólisztet akar, és brazil sajtos muffint süt – akár karácsonyra is, köretnek. A tápiólisztről tudni kell, hogy gluténmentes, és ezért nem hizlal. Bár én inkább abban hiszek, hogy attól nem hízom, amit nem eszem meg – sajnos. 

S íme a néhány perc, ami alatt elkészül. Bekapcsoljuk 200 fokra a sütőt és amíg melegszik, összekeverünk 17 deka tápióka lisztet, 7-8 cl olajat, 1,5 dl tejet, 1 db tojást, 8 dkg reszelt sajtot (minél ízesebb fajta, annál jobb) 1 tk sót. Ebből 24 adag lesz a muffin sütő formában. Melegen a legfinomabb – köretnek, uzsonnának, levesekhez. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez