Orosz konvojjal érkeznek a fenyőfák Ukrajnába

Az erős kétségek ellenére folyamatosan mennek segélykonvojok Oroszországból Kelet-Ukrajnába. A Karácsony közeledtével maga az orosz Télapó tömi meg a teherautókat, ezúttal fenyőfákkal.

Sokak szerint a segélyszállítmányokkal álcázzák a szeparatistáknak szánt fegyverutánpótlást az oroszok. Ezért árgus szemekkel figyelik minden egyes teherautókonvoj érkezését Kelet-Ukrajnába. Újabb csomag indult útnak a napokban is, amelynek összeállításában a Télapó is segédkezett.

„Gondolkoztunk, hogyan köszöntsük a gyerekeket, és arra jutottunk, miért ne küldhetnénk nekik fenyőfákat a Télapó városából” – idézte az ITAR-TASZSZ hírügynökség Vlagyimir Artamonovot, a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának helyettesét.

Az orosz Gyed Moroz a vologda megyei Velikij Usztyugban lakik, Moszkvától 750 km-re. Artamonov elmondta: a vologdai hatóságokkal megegyeztek, hogy néhány tucat fenyőfát is beraknak a segélyszállítmányba. A már elindult 8 kamion a használati eszközökön kívül ajándékokat is visz a kelet-ukrajnai gyerekeknek.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez