Játékai eladásával segíti az ukrán katonákat egy kisfiú

Nem lehet eleget beszélni a háború gyermekekre tett hatásáról. Ezzel kapcsolatban érdekes mozzanatot világít meg egy kilenc éves ukrán kisfiú.

Interneten árusítja játékait a nyikolajevi Artyom Tyerehin. A katonákat, plüssmacikat, autókat és mobil telefont tartalmazó gyűjteményt körülbelül 2000 hrivnyára (35.000 Ft) becsüli, amelyet a kelet-ukrajnai antiterrorista műveletnek szeretne majd adományozni.

Artyom a Gazeta.ua hírportálnak Skype-on mesélte el, barátja példáját követi, aki biciklijét adta el és az érte kapott összeget a katonai központba vitte. Egyedül azt kéri, hogy a szüleinek ne mondja el senki. Barátját ugyanis annyira megverték az eladott bicikli miatt, hogy napokig nem tudott leülni. Persze miután a szülők meghallották a történet másik felét, azonnal bocsánatot kértek.

A jótékony akció egyetlen problémás része a postázás. Mivel a kilenc éves gyereknek még nincs személyi igazolványa, küldeményét nem fogadja el a posta. Artyom az idősebb szomszédtól kért segítséget, aki előbb készséges volt, de később már csak kompenzáció fejében volt erre hajlandó. Nem kérte többet a kisfiú.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez