Sör és tejföl – Így készül a 150 éves energiaital

energiaitalFura receptre bukkant egy orosz gasztroblogger. A leves meglepően hasznos és meglepően borzalmas ízű.

Súlygyarapodásra, betegség után erőgyűjtésre és potencianövelésre is jó az az energia koktél, amelynek receptjére egy 1852-es szakácskönyvben talált Pavel Szjutkin, orosz gasztroblogger.

A recept a következő: Végy 3 dl tejfölt, keverj hozzá egy tojássárgáját és egy üveg sört. Forrásig melegítsd a keveréket, de ne forrald fel! Még mielőtt levennéd a tűzről, adj hozzá némi túrót és ízlés szerint porcukrot. Levesként tálald, a tányér aljára félédes (pirítós, vagy kétszersült is megfelel) kenyeret tégy.

energiaital2

A recept 150 éves szövege (Kép: http://p-syutkin.livejournal.com)

A régi szakácskönyv írója a lengyelektől származtatja az ételt és azt is leírja, akkoriban igen népszerű volt az oroszok körében.

Saját tapasztalat alapján ez nehezen elképzelhető. Bár valószínűleg érdemes volna még egyszer kipróbálni alkoholmentes sörrel, vagy a tejföl-sör arányán kellene tovább kísérletezni.

energiaital1

Ignatij Radeckij: Gasztronómusok almanachja, 1852 (Kép: http://p-syutkin.livejournal.com)

(Visited 28 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez