Otthon van a meglőtt harkivi polgármester

Visszatért izraeli gyógykezeléséből Harkivba Hennagyij Kernesz polgármester, aki újságíróknak azt mondta: nem fél azoktól, akik merényletet kíséreltek meg ellen.

Április 28-án Kerneszt kocogás közben egy ismeretlen mesterlövész puskával lőtte meg. A polgármester súlyos mell- és hasüregi sérüléseket szenvedett. A merényletkísérlet után Harkivban műtötték meg, majd egy haifai magánklinikán ápolták.

A polgármester arra szólította fel mindazokat, akik szerinte részesek a támadásban, hogy “vessék ki a fejükből a gonosz gondolatokat”. Azt mondta: lábadozik, és minden esély megvan felépülésére.

“Minél előbb vissza akarok térni a munkába, mert nagyon sok tervem van, amelyeket feltétlenül meg kell valósítani. Tervem, hogy mindent megtegyek azért, hogy Harkivban stabil, békés élet legyen” – idézte a korábban Janukovicsot támogató Régiók Pártjának politikusát az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Az ellene elkövetett merényletkísérlet ügyében folyó nyomozásról a polgármester azt állította: távollétében csak “imitálták” a nyomozást, így nagyon sok kérdése van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez