Vámpír pusztítja a közép-ázsiai jószágokat

A háziállatokat tizedelő ismeretlen élőlényre vadásznak Kirgizisztánban. A helyiek szerint chupacabra tanyázik a környéken.

Pénteken kezdték meg az ismeretlen gyilkos ellen a keresést vadászok és állatorvosok Kirgizisztán középső területein. A helyiek beszámolói szerint ismeretlen élőlény tizedeli háziállataikat. A chupacabra éjjelente csap le áldozataira, vérüket szívja, de húsukat nem eszi meg.

A Radio Azattik beszélt az egyik szemtanúval. A Naszijkat nevű éjjel látta, ahogy a lény elbánik egy tyúkkal, de meglátva őt elmenekült. Másnap három láb nyomait látta a helyszínen. A helyiek szerint a chupacabra a temetőben él, ahonnan a vadászok robbantópatronnal készek kifüstölni, ha tényleg létezik.

Egyelőre 26 szarvasmarhát és 13 baromfit ölt meg az ismeretlen élőlény – mondta pénteken Szamir Oszmonaliev, az Állami Állategészségügyi Felügyelet igazgatója és hozzátette, ha a chupacabrát kilövik maradványait vizsgálat alá vetik.

A vadászok végül arra a következtetésre jutottak, hogy kóbor kutyák okozhatták a pánikot. Összesen 40 ebet  le is lőttek a chupacabra miatt. Szombaton pedig hivatalosan is leállítottak az ismeretlen élőlény elleni vadászatot, jelentette a Turmush.kg hírportál.

A chupacabra mitikus lény állítólag Amerikában él. Elnevezése a spanyol cabra chupar = kecskeszívó ered, mivel általában kecskét vérét szívja. Sokakat foglalkoztat ugyan a chupacabra létezése, szakértők szerint a mitikus élőlény csupán szóbeszéd.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez