A Parmaban tartott Campionato Mondiale Della Pizza, azaz Pizza Világbajnokság zsűrije a brunswicki Johnny Di Francesco-nak ítélte a legjobb margarita pizzának járó kitüntetést. A 400 Gradi étterem 36 éves tulajdonosa közel 600 versenytársát verte meg és vihette haza a hagyományos-különleges ételeknek járó, un. Specialita Traditionale Garantita díjat.
A külvárosi kis étterem egy éjszaka alatt óriási nevezetességgé nőtt. Di Francesco-t is teljesen meglepte a következménye: “Őszintén nem gondoltam volna, hogy ekkora sikerem lesz.”
“Egyébként sokan azt hiszik, hogy egyszerű a margarita pizzát elkészíteni. A helyzet az, hogy mivel kevés feltétel van rajta, így nehéz eltakarni, ha a tésztával nincs valami rendben, így mindenre nagyon ügyelni kell.” – jegyezte meg a mester. A pizza feltételeinek hagyományos alapanyagai a következők: hámozott paradicsom, speciális mozzarella, fokhagyma, olíva olaj, só és friss bazsalikom.
Francesco 12 éves kora óta készít pizzákat és elvégezte a nápolyi Associazione Verace Pizza Napoletana iskolát is. Magát egyébként “tradicionális” pizzakészítőnek mondja. Emellett nem célja az árak növelése, pedig minden oka meglenne rá: nem fogja emelni a pizzájáért elkért 20,50 ausztrál dollárnyi, kicsit több mint 4000 forintos összeget.