Felhőkarcolóról lezuhant mérőszalag ölt meg egy férfit

A baleset egy építkezésen történt. Az 58 éves áldozat szemtanúk elmondása szerint nem viselte védősisakját.

A majdnem félkilós felcsévélhető mérőszalag az ötvenedik emeltről zuhant a mélybe a Jersey Cityben épülő felhőkarcolóról, amikor egy építőmunkás le akarta azt venni az övéről, és az eszköz kicsúszott a kezéből – mondta el a New York Postnak az egyik munkás. A mérőszalag nagyjából 150 méternyi esés után nekicsapódott egy, a földtől nagyjából 3 méternyire lévő vasgerendának, majd onnan levágódva fejbe találta az 58 éves Gary Andersont. A mérőszalag nagyjából kétszáz kilométer per órás sebességgel zuhanhatott, amikor a gerendának csapódott.
A férfi szemtanúk elmondása szerint a baleset idején egy autóba behajolva beszélt valakivel, és pont akkor húzta ki a fejét a járműből, amikor a mérőszalag nekicsapódott. Anderson azonnal a földre zuhant. Kórházba szállították, de szívrohamot kapott, miközben az orvosok kezelték, és nem tudták megmenteni az életét – közölte a Post a rendőrségi jelentésre hivatkozva.
Anderson a beszámoló szerint egy New York-i teherszállítmányozási vállalatnak dolgozott, és gipszkartonfalakat szállított ki az építkezésre, amikor a baleset érte. A rendőrség közlése szerint az esetet a szövetségi munkavédelem vizsgálja.

Fotó: Europress/ AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez