A gyanúsított kutyája segítette a rendőröket gazdija elfogásában

Nem volt a legjobb barátja, de persze ez is nézőpont kérdése. A rendőrök biztosan másként gondolják.

Amikor az alabamai Pratville rendőrsége megjelent otthonánál, hogy egy droggal kapcsolatos házkutatást tartsanak nála, Edward Melvin Hederson úgy döntött, a legjobb lesz, ha gyorsan elmenekül a hozzá kiérkezett rendőrök elől. A rendőrök elmondása szerint a férfi leugrott a kert végében található, nagyjából hét méter mély vízmosásba, majd rohanni kezdett, be egy erdős területre.

Ekkor a rendőröket Henderson kutyája, egy pitbull-huskie keverék üdvözölte, majd az egyik rendőr egy remek ötlettől vezetve arra mutatott, amerre a gyanúsított futott, majd kiadta neki a parancsot: “Fogd el!”. A Bo nevű kutya ekkor azonnal gazdája nyomába eredt, őt pedig két rendőrnyomozó követte. Végül sikerült is megtalálniuk a férfit, aki magas fűben feküdve rejtőzött. Pechére azonban ott volt mellett kutyája is, aki farokcsóválva jelezte a rendőröknek, hol találják meg.

Henderson végül minden további incidens nélkül le tudták tartóztatni, otthonában pedig metamfetamin készítéséhez használatos eszközöket, valamint metamfetamint találtak. A férfi ellen több, droggal kapcsolatos vád alapján indítottak eljárást – közölte Pratville város rendőrsége, a hivatalos Facebook-oldalukon közzétett beszámolójukban.

Fotó: (Prattville Police Department)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez