Már a dohánycégnél sem gyújthatunk rá

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb cigarettagyártója, a Reynolds American – ami többek között az olyan, itthon is ismert márkák gyártója, mint a Camel vagy a Pall Mall – a következő év januárjától megtiltja a cég területén a dohányzást.

Egy dohányosnak talán jó ötletnek tűnhetett egy cigarettát gyártó cégnél dolgozni, hiszen hol máshol gyújthat rá az ember a lehető legkevesebb lelkiismeret furdalással, de legfőképpen hol máshol engedélyezett olyan szabadon a dohányzás, mint a Reynolds American-nál? Nos, alig több mint két hónap múlva többé már itt sem lehet engedékenyebb szabályozásra számítani.

A Magyarországhoz képest jóval cigaretta-ellenesebb Amerikában egészen eddig szinte ott gyújtothattak rá ennél a cégnél, ahol akartak. Most a tiltásban benne van, hogy tilos a konferencia termekben, a liftekben és a folyosókon való dohányzás. Az Egyesült Államokban alapvetően a cég vagy szolgáltató szabja meg, hogy milyen szigorú szabályozást vezet be a saját területén. Természetesen itt azért nem kényszerítik ki az embereket az utcára, hanem külön dohányzó részlegeket alakítanak ki, ahol “kényelmes környezetben” gyújthatnak rá az ott dolgozók. A tiltás alól kivétel az e-cigi és különböző fajtái, illetve az olyan füstmentes termékek, mint a snus, ami leginkább a tubákhoz hasonlítható. 

A cég szóvivője, David Howard elmondta, hogy elsősorban a nemdohányzók védelméért és a telephelyet látogatók kényelméért vezetik be az új szabályozást. Kiemelte, hogy egyébként cégüknél a dohányosok aránya nagyjából megegyezik az amerikai populáció dohányzóinak arányával, ami egy 2012-es adat szerint 18,1%, így nem mondható el róluk, hogy termékeik miatt többen dohányoznának.

A változástól azt remélik, hogy az eddig, a passzív dohányzástól szenvedő alkalmazottak ismét egészséges környezetben dolgozhatnak és így visszaszoríthatják a cigarettafüst okozta különböző megbetegedéseket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez