Ékszereket készítenek fegyverekből és lövedékekből

A chicagói rendőrség elújságolta, hogy a lefoglalt fegyvereket és lőszert arra fogják felhasználni, hogy különböző ékszereket készítsenek belőlük, amelyeket később eladnak, a profit egy részét pedig hátrányos helyzetű gyerekeknek adják.

Elmondták, hogy évi körülbelül 1500 darab fegyvert foglalnak le különböző körülmények között, amihez a legtöbbször tartozik lőszer is. Ezekkel pedig nem igazán tudnak mit kezdeni, így amikor lezárul egy nyomozás amelyhez bizonyítékként használták, egyszerűen megsemmisítik őket.
Mivel ez így elég nagy pazarlás, ugyanis az anyaggal nem kezdenek semmit, úgy döntöttek, hogy mindenféle karkötő, gyűrű és nyaklánc fog készülni az egyébként veszélyes tárgyakból. Az ajándéktárgyak már 35 dollártól elérhetőek lesznek, de ígéretük szerint a vaskosabb pénztárcával rendelkező vásárlóknak is kedveskednek majd valamivel.
20-25%-a a profitnak pedig olyan szervezeteknek fog menni, amelyek Chicago azon családjait támogatják, ahol például magas a bűnözés. Jobb várost talán nem is találhattak volna az akcióra, ugyanis csak 2013-ban 414 emberölés történt az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában.
Az egész ötlet egy Peter Thum nevű embernek köszönhető, aki a Liberty United cég vezetőjeként kötött partneri szerződést a chicagói városvezetéssel. Thum már korábban is hasonló kezdeményezésekkel hívta fel magára a figyelmet. A média figyelme akkor irányult rá, amikor megalkotta az Ethos Water nevű szervezetet, amely arra gyűjtött, hogy azokban a régiókban is tiszta vízhez jussanak az emberek, ahol egyébként erre nem lenne lehetőség.
Ezután következett a Fonderie 47, ami Afrika háború sújtotta övezeteiben tevékenykedett és az ott felhasznált gépfegyverekből készített ugyanígy ékszereket. A Fonderie 47 után a már említett Liberty United jött, ami pedig az Egyesült Államokban indít hasonló akciókat.
Bár pontos számokról nem beszélt, annyit azért elmondott, hogy több tízezer dollár jutott már el a különböző jótékonysági szervezetekhez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez