Titkolt kamuférj és illegális marihuánafarm a First Lady múltjában

Komoly magánéleti botrány nehezíti meg a negyedik újraválasztására készülő oregoni kormányzó dolgát.

A demokrata John Kitzhaber menyasszonya, a 47 éve Cylvia Hayes kénytelen volt elismerni a helyi sajtónak, hogy még 1997-ben azért vásárolt meg egy 24 hektáros földet Washington államban a rajta lévő kis házzal együtt, hogy ott marihuánát termesszen akkor barátjával – írta az Oregonian. Erről azután volt kénytelen nyilatkozni, hogy a lapnak egy volt már nyugdíjba vonult ingatlanügynök beszámolt a földvásárlásról.
A hegyek közt, egy félreeső területen lévő földdarab beszerzésekor elmondása szerint egy veszélyes, vele erőszakoskodó férfival élt együtt, aki megfélemlítette, és neki sem köze nem volt a drogtermesztéshez, ami közlése, szerint soha nem valósult meg. Az ingatlanügynök azonban az Oregonian beszámolója szerint nevetett, amikor ez utóbbi meghallotta, mert állításának egyértelmű nyomai voltak a birtokon annak, hogy ott marihuánát termesztettek.
Hayesszel kapcsolatban ez egy héten belül már a második kínos leleplezés, amellyel kapcsolatban nyilatkoznia kellett. Az előző héten elismerte, hogy 1997-ben pénzért névházasságot kötött egy 18 éves etiópiai férfival, hogy “férje” amerikai állampolgárságot tudjon szerezni. Mostani vőlegénye, az oregoni kormányzó elmondta, hogy ő is csak az előző héten tudta meg, hogy a nőnek volt egy harmadik házassága is, és “fel kell dolgoznia a hírt”.
A kormányzó ráadásul hétfőn kénytelen volt arra kérni az oregoni etikai bizottságot, hogy nézze át menyasszonya köztisztviselőként végzett tevékenységeit, hogy nem sértette-e törvényt, miután olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek szerint Hayes kihasználta a First Ladyként betöltött pozícióját, hogy tanácsadócégét anyagi előnyökhöz juttassa.
A helyi politikai elemzők elmondása szerint a menyasszonyával kapcsolatban megjelent hírek ártottak a kormányzónak, de még így is nagy valószínűséggel meg fogja nyerni a november negyedikei választást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez