Visszaeső rendőr, aki 1300 dollárt lopott el egy gyanúsítottól

William Montemarano és társa Hugh Herbert még 2013-ban álltak bíróság előtt, amiért gumibottal megverték és torkon rúgták Tyree Gordont gyanúsítottat. Az esetet végül lezárták úgy, hogy a rendőrök nem vallották be, hogy bármit is rosszul csináltak volna, a felperesnek pedig egy 25 ezer dolláros kártérítést állapítottak meg.

Ugyanez a William Montemarano volt az, akiről felvétel készült, miközben egy fekete férfit igazoltatott és motozott meg, majd állítólag kiemelt 1300 dollárt (314 ezer forint) a zsebéből, amikor pedig felelősségre akarták vonni a rendőrt, előkerült a paprika spray. Sőt, amikor a sértett, Lamard Joye testvére, Lateefah próbálta meg visszaszerezni az ellopott pénzt, ő is kapott egy adag paprika sprayt. Végül a testvérpárt nem tartóztatták le.
Lamard Joye ügyvédje, Robert Marinelli egy újabb videót mutatott be, amin szerinte tisztán látszik, hogy védence nem avatkozott a rendőrök munkájába, így az ellene használt erőszak is teljesen jogtalan volt.
“Lamard nem akadályozta a letartóztatást” – mondta el Marinelli a Daily Newsnek. – “Több mint három méterre volt tőlük és a felvételen is hallatszik, hogy azt üvölti: “engedd, hogy megbilincseljenek”, tehát arra kéri, hogy működjön együtt a rendőrökkel.”
A rendőrség szóvivője elmondta, hogy ők tagadják az 1300 dollár eltulajdonítását, de az ügyvéd szerint a pénz a letartóztatott Terrel Haskins tulajdonában volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez