Szolgálaton kívüli rendőr lőtt le egy tinédzsert

St. Louis déli részén egy 18 éves, fekete fiút lőtt le egy szolgálaton kívüli rendőr tegnap éjszaka. Bár a fiú nyitott először tüzet, a felfokozott hangulatnak köszönhetően többen kimentek az utcára tüntetni a rendőri brutalitás ellen.

A helyi rendőrség parancsnoka, Sam Dotson elmondta, hogy a 32 éves férfi éppen a környező utcákon teljesített szolgálatot egy privát biztonsági cégnek, amikor a lövöldözés történt.
Állítólag három gyanús férfival találkozott, aki azonnal elrohantak, mikor meglátták. Elmondása szerint az egyik férfinél fegyvernek tűnő tárgyat vélt látni, így utánament. Amikor utolérte, a férfi fenyegetően lépett fel, ami veszekedéssé fajult, majd miután rálőtt a rendőrre, az visszalőtt és halálosan megsebesítette.
Összesen 17 lövés dördült el a rendőr pisztolyából, Dotson pedig nem tudott válaszolni arra, hogy ebből hány darab találta el az áldozatot és egyáltalán miért volt szükség ennyire.
A szolgálaton kívüli rendőr nem sérült meg az eset során.
Az áldozat állítólagos hozzátartozói szerint a 18 éves fiúnál biztosan nem volt fegyver.
Néhány órával a lövöldözés után többen kimentek a helyszínre, hogy tüntessenek az ilyen és ehhez hasonló esetek ellen. Elhangzott a “fent van a kezem, ne lőjön” idézet is, amellyel az augusztusi Fergusonban történt esetre utaltak, amikor egy fegyvertelen fekete férfit, Michael Brownt lőtt le egy rendőr.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez